Română | Русский | English
Prima / Evenimente / Conferinţa a şaptea de dare de seamă şi alegeri a Asambleiei Internaţionale a Creştinilor Credinţei Evanghelice
 
24.11.2010
Conferinţa a şaptea de dare de seamă şi alegeri a Asambleiei Internaţionale a Creştinilor Credinţei Evanghelice
Versiune tipar
 
 

În perioada zece-doisprezece noiembrie 2010 în Biserica Penticostala "Cuvântul Adevărului" din or. Riga a avut loc cea dea şaptea Conferinţă a Asambleiei Internaţionale a Creştinilor Credinţei Evanghelice. Ca temă a Conferinţei au fost alese cuvintele Domnului nostru cel înviat şi slăvit: Iată, Eu vin curând. (Apocalipsa. 3.11.)

2010_11_11_MAXVE_Riga_001.jpg

În cadrul Conferinţei pe data de 10 noiembrie 2010 a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al Seminarului Teologic Evangelic din Kiev . Asambleia Internaţională a Creştinilor Credinţei Evanghelice este fondatorul acestui seminar. La această reuniune au fost discutate problemele de bază în ceea ce priveşte viaţa şi activitatea seminarului penticostal: căutarea unui nou preşedinte pentru Seminarul Teologic Evanghelic, strategia de lucru a seminarului şi admiterea la seminar, cît şi formarea corpului profesoral naţional.

2010_11_11_MAXVE_Riga_003.JPG 2010_11_11_MAXVE_Riga_004.JPG

Pe data de 10 noiembrie a mai avut loc şedinţa Comitetului AICCE. În prezent, Comitetul AICCE este format din 27 de slujitori cu experienţă din 16 Uniuni Naţionale a Bisericilor Penticostale, incluse în AICCE. În cadrul reuniunii Comitetului s-au discutat problemele de modificare a Regulamentului AICCE, au fost audiate rapoartele cu privire la situaţia din uniunile individuale, membri ai AICCE.

În timpul sesiunilor de lucru a Conferinţei au avut cuvânt Fraţii-Episcopi: Jogann Preyzel, Edward Grabovenko, Victor Pavlovski, Mihail Panochko, Omar Byler. Informaţii privind situaţia din ţările şi Uniunile Naţionale au fost prezentate de către episcopii Serghei Ţvor, Rimantas Kupstis, Ago Lileorg, Andjei Ezerniţki, Edward Grabovenko, Victor Pavlovski. Membrul Comitetului AICCE, Evanghelistul Internaţional, Slavik Radchiuk, a povestit despre slujirea pe care o conduce «Slavic International Ministries». Au fost făcute o mulţime de rugăciuni pentru ţările şi slujirile naţionale ale bisericilor penticostale din aceste ţări. La fel a fost aprobat Raportul financiar al preşedintelui AICCE, Victor Prohor, pentru perioada cuprinsă între 08 noiembrie 2008-10 noiembrie 2010.

2010_11_11_MAXVE_Riga_006.JPG

A fost aprobat Comitetul AICCE şi alese organele de conducere pentru urmatorii doi ani:
- În calitate de Preşedinte al AICCE a fost ales Episcopul Superior al Uniunii Bisericilor Libere a Creştinilor Credinţei Evanghelice din Ucraina, Raichineţ Vasilii.
- În calitate de Vice-preşedinte al AICCE a fost ales Episcopul Centrului Bisericilor Penticostale din Letonia, Grib Nicolae.
- Secretar al AICCE a fost ales preşedintele Colegiului Teologic din Vilnus, Episcop adjunct al Uniunii CCE din Lituania, Ivanas Şkulis.

2010_11_11_MAXVE_Riga_005.JPG

 

Prima / Evenimente / Conferinţa a şaptea de dare de seamă şi alegeri a Asambleiei Internaţionale a Creştinilor Credinţei Evanghelice
Contacte   |   Despre noi   |   Misiunea   |   Noutăți
  Tel.: /+373 22/ 494991, Fax: /+373 22/ 496220, Chisinau, MD2044, str. Mircea cel Batran 4/5
  Copyright © 2024 Uniunea Bisericilor Crestinilor Credintei Evanghelice.
Toate drepturile rezervate