Pe data de 30 Ianuarie 2021, a avut loc Al X-lea Congres Electiv al Uniunii Bisericilor Penticostale din R Moldova.

În cadrul lucrărilor Congresului, Episcopul principal Petru Borș, a prezentat o dare de seamă pentru cei 28 de ani de slujire în Conducerea Uniunii, după care și-a depus mandatul, la frumoasa vîrstă de 70 de ani.

În urma alegerilor din cadrul Congresului, Episcopul Petru Borș, a fost desemnat Episcop de onoare al Uniunii Bisericilor Penticostale din R Moldova.

În continuarea lucrărilor Congresului, a fost propusă candidatura fratelui Victor Pavloski, pentru slujirea ca Episcop Principal. Adunarea Congresului prin majoritatea celor prezenți, Victor Pavlovski a fost ales Episcop Principal al Uniunii Bisericilor Penticostale din R Moldova, pentru următorul mandat.

În cadrul Congresului, am fost onorați de două delegații frățești din afara țării. Din partea Bisericilor Unite ale Creștinilor Credinței Evanghelice (OȚHVE), am fost salutați și binecuvântați de Episcopul principal al OȚHVE, Gheorghe Babii, episcopii Andrei Babii și Oleg Medvedev. Din partea Comitetului Asociației Internaționale a Creștinilor Credinței Evanghelice ( MAXVE), am avut onoarea să fim salutați și binecuvântați, prin Episcopul Anatolie Cozacioc.

De asemenea am fost bucuroși să fie împreună cu noi Episcopul Principal al Creștinilor Credinței Evanghelice din Germania (HVE), Victor Folț și Episcopul Voldemar Maier și de asemenea Episcopul Principal al Bisericilor Unite ale Creștinilor Credinței Evanghelice (OȚHVE) din Belorusia, Mihail Cij.

 

În încheierea Congresului a avut loc rugăciunea de mulțumire pentru slujirea fratelui Petru Borș, și rugăciunea de binecuvântare a fratelui Victor Pavlovski, ales în funcția de Episcop Principal și a Consiliului Uniunii Penticostale din R Moldova format din:

1. Victor Pavlovski – Episcop Principal al Uniunii Bisericilor Penticostale;
2. Ruben Andrian – Episcop regional Comunitatea regională Nord;
3. Anatol Gancer – Episcop Pastor regional Comunitatea regională Bălți;
4. Romică Huțuțui – Episcop regional Comunitatea regională Centru;
5. Igor Gladun – Episcop regional Comunitatea regională Transnistria;
6. Stelian Bularu – Episcop regional Comunitatea regională Sud;
7. Alexandru Miaun – Pastor, responsabil Departament de evanghelizare și misiune;
8. Victor Culeac – Pastor, responsabil Departament de tineret;
9. Igor Simionov – Pastor, responsabil Departament de educație;
10. Petru Borș – Episcop de Onoare

Domnul să binecuvinteze și în continuarea slujirea Uniunii Penticostale din R Moldova!