Nr 023 din 13 Martie 2020

Comunicat

Dragi frați și surori,

Vă salutăm în Numele Mântuitorului, Domnul Isus Hristos!
 
În ultimile săptămâni au avut loc mai multe evenimente la nivel mondial, continental și acum național, provocat de apariția virusului COVID-19 (Coronavirus).
 
Transmiterea informației astăzi are o viteză mai mare decît oricând în istorie și aceasta produce de multe ori îngrijorare, panică și nesiguranță.
 
În urma acestei situații create și a deciziilor luate de autoritățile naționale și locale, Conducerea Uniunii Bisericilor Penticostale din R. Moldova

comunică:

  1. Conducătorii Bisericilor locale, trebuie să îndemne credincioșii la liniște și calm, care poate izvorî din credința și încrederea noastră în Dumnezeu, care a fost și este așa după cum citim în Psalmii 46:1: «Dumnezeu este adăpostul și spijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi».
  2.  

  3. Credincioșii care manifestă simptome de gripă sezonieră, sau virus COVID-19 (Coronavirus), să evite prezența lor în locurile publice, inclusiv spațiile locașurilor de închinare, să se adreseze autorităților medicale competente și să respecte sfaturile și recomandările lor.
  4.  

  5. Suspendarea temporară până la 31 Martie 2020, a adunărilor în Casele de rugăciune, în conformitate cu Hotărârea Nr 7 din 13 martie 2020, emisă de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. Menționăm că autoritățile publice naționale pot modifica, sau prelungi aceste termene în funcție de situația epidemiologică care va fi în viitorul apropiat.
  6.  

  7. Monitorizarea permanentă a informațiilor de interes public emise de instituțiile abilitate și actualizarea comunicatelor emise de acestea.
  8.  

Momente ca acestea prin care trecem cu toții sunt cele mai bune pentru a ne uni în rugăciunea de mijlocire și susținere a celor bolnavi, a celor care îngrijesc de ei, și nu în ultimul rând pentru paza și ocrotirea noastră cei care suntem sănătoși. Credem că Dumnezeu își urmează planul Său, a fost este și va fi întotdeauna în control, iar oamenii acum trebuie să audă și să știe că prin Domnul Isus Hristos iartă păcatele, vindecă bolile. 
 
Dacă unele informații oferite în acest comunicat nu vor mai fi actuale în urma apariției altor comunicate oficiale oferite de autorități, vă rugăm să respectați reglementările în vigoare. În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu alte pricizări! 

 

Cu dragoste în Hristos,
Conducerea Uniunii Bisericilor Penticostale
din R Moldova